Opleiden in de school

De St. Martinusschool geeft stagiaires van verschillende opleidingen de mogelijkheid om middels een stage op de school te leren over kinderen en het onderwijs. De school heeft een nauwe samenwerking met de katholieke Pabo Zwolle en is een ‘Opleidingsschool’. Dit houdt in, dat er ieder jaar een stageleergroep van Pabostudenten is. Deze stageleergroep komt maandelijks bij elkaar onder supervisie van de ICO-er (Interne Coördinator stagiaires) en praat over persoonlijke leerdoelen van stagiaires en de leervraag van de leergroep.  Zo wordt er met en van elkaar geleerd.

Maar wat levert het de kinderen van de St. Martinusschool nu op dat we een opleidingsschool zijn?
Opleiden in school is onderdeel van de professionele leergemeenschap die de St. Martinusschool wil zijn. Deze leergemeenschap zorgt mede voor professionele leerkrachten die met passie voor de klas staan. De studenten leren, maar de begeleidende leerkrachten kunnen er ook van leren. Het vergroot professionaliteit van leerkrachten en houdt de passie voor het onderwijs levend.

Daarnaast stelt de stageleergroep een leervraag op, waar zij zich een schooljaar lang mee bezig houden. Deze leervraag sluit aan bij één van de ontwikkelingen die binnen de school gaande zijn en de leergroep ondersteunt hierbij dan het team. Deze ontwikkelingen zijn gericht op het versterken / veranderen van het onderwijs op de St. Martinusschool om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.

In 2016-2017 ontwikkelt de stageleergroep materiaal ter ondersteuning van spelling.

St. Martinusschool - Opleiden in de school -