Klassenkrant groep 4/5

maandviering groep 4/5 en 7/8

Vandaag hebben groep 4/5 en 7/8 de viering verzorgd.

Sidney en Marcel presenteerden deze viering.

We hebben als groep 4/5 in groepjes de ei-rap gedaan, over Fides verteld, verteld over de tafel-tafel, onze pareltjes gepresenteerd en samen met groep 7/8 hebben we een lied gezongen over kilo, pond en ons en een verhaal uitgespeeld in pantomime!

St. Martinusschool - Klassenkrant groep 4/5 -

Dit is de klassenkrant van groep 4/5.

Samen met juf Marjolein en juf Marye maken zij er weer een gezellig jaar van!

Fides

Vandaag hebben we een clinic gehad van Fides, voor de lessen over sociaal-emotionele ontwikkeling.

Fides betekent vertrouwen.

12 juni is er een ouderavond over Fides voor de ouders van groep 4/5. Er zal verteld worden over de eerste clinics.

We hebben geleerd dat we elkaar nodig hebben om ons fijn te voelen en daarom kort een voorbeeld over de 'energy-ball'; het balletje werkt alleen als we met elkaar een vorm maken die verbonden is.

Het is belangrijk dat we als groep 4/5 met elkaar verbonden zijn!

12 sterren extra!

Juf heeft vandaag 12 extra sterren gegeven aan de klas, omdat zij hen heeft uitgedaagd om de keersom 3X4 en 4X3 te vinden... Tiemen heeft deze gevonden en is er erg trots op! (en natuurlijk is iedereen er erg blij mee!)

tafel-tafel

De tafel-tafel vullen we met keersommen die we tegenkomen. Misschien kan er iets van huis worden meegenomen om de tafel te vulen. Er mag natuurlijk ook een foto worden meegenomen!

Heeft u het al gelezen?

Bryan en Rafael hebben een stukje voor de nieuwsbrief geschreven.

muziekinstrumenten op school

Tijdens ateliers hebben een aantal kinderen van groep 5 en 6 op een blaasinstrument gespeeld. Hier ziet u Britt die trots is en dit graag wil delen!

Streetwise

We hebben veel geleerd; Grip, Profiel en Snelheid zijn belangrijk in het verkeer. We hebben geleerd dat je niet meteen stil kunt staan als je rijdt, maar ook niet als je rent. Uitkijken dus in de auto en als je rent! We hebben allemaal even mogen remmen in de Streetwise-auto!

Topografie voor groep 5

We hebben met elkaar gekeken naar de topografiekaart, de atlas en de provincies en hoofdsteden van Nederland; deze schrijven we met een hoofdletter.

maandviering groep 1/2 en 4/5

Vrijdag 3 maart hebben we samen met groep 1/2 de maandviering gedaan voor alle kinderen van school en later ook voor ouders, grootouders en andere belangstellenden. Er was veel publiek!

Afscheid juf Marye

Juf Marye is geslaagd en omdat juf Kim met zwangerschapsverlof gaat kan zij daar haar eerste invalklus doen! We hebben het fijn gehad met juf Marye en zijn blij dat we haar op school kunnen blijven zien tijdens het vervangen van juf Kim!

Kerst

We hebben allemaal iets gemaakt of meegenomen van huis om met elkaar gezellig te ontbijten op de laatste schooldag van dit jaar. We hebben gezellig gegete, gekletst en gedanst!

Sinterklaas

Sinterklaas heeft dit jaar de kinderen van groep 5 gevraag om te helpen met de cadeautjes; er was niet genoeg ruimte en daarom mochten de kinderen van groep 5, net als de kinderen van groep 6, 7 en 8 een verlanglijstje maken, kregen ze geld vanuit Spanje en mochten ze voor elkaar cadeautjes kopen, een surprise maken en een gedicht erbij.

Groep 4 heeft samen met de andere kinderen van groep 4 en groep 3 Sinterklaas gevierd en daar een cadeautje gekregen.

voorleeskampioenen

Sidney en Nikki zijn na een spannende strijd in de klas onze voorleeskampioenen geworden!

schoolreis

Groep 3 tot en met 6 is in een lange bus naar Drouwenerzand geweest.

We hebben allen genoten van de verschillende attracties en het mooie weer!

Onze stralende Sterrenmuur

Wij zijn trots op wat wij doen!