Klassenkrant groep 6/7

St. Martinusschool - Klassenkrant groep 6/7 -

Dit is de klassenkrant van groep 6/7.

Samen met juf Kim en juf Annet maken zij er weer een gezellig jaar van!

Proefjesmiddag met afwasmiddel

Dinsdagmiddag een proefjescircuit gedaan. Wat kan je allemaal met afwasmiddel? Je kunt er in ieder geval veel bellen mee blazen. Proefje: Je doet water en peper in een diep bord en daarna afwasmiddel op je vinger. Je steekt je vinger in het water. Wat gebeurt er?

Juf Kim met verlof

Juf Kim is vanochtend geslaagd voor haar moederschapsdiploma. Vanaf nu kan zij met een gerust hart genieten van haar zwangerschapsverlof.

Piramide bouwen

Tijdens de gymles hebben we in groepjes geprobeerd om een piramide te maken. Hierbij moesten we elkaar goed vertrouwen om steeds hoger te komen.

St. Martinusschool - Klassenkrant groep 6/7 -

We zijn gestart met de Cito's

Maandag zijn we meteen gestart met de Cito's. Begrijpend lezen deel 1 stond op het programma. Dinsdag maken wij deel 2. Op woensdag starten we met Rekenen deel 1 en de dag erna maken we deel 2. Op vrijdag hebben we even een Cito-vrije dag ;)
De week erna hoeven we alleen nog Spelling deel 1op maandag te maken en op dinsdag deel 2. Het is hard werken, maar gelukkig is er af en toe ook tijd voor ontspanning tussendoor.

Taallessen groep 6/7

Groep 7 heeft een muurkrant gemaakt over 'licht'. Zij hebben deze aan elkaar gepresenteerd.

Groep 6 moest een lied maken op een bestaande melodie. Het lied van Ellemiek en Rosan hebben we met de hele klas gezongen. Via deze link   is het filmpje te zien.

Sinterklaas

Vandaag kwam Sinterklaas op school. Alle surprises stonden al een nacht te wachten op deze grote dag. Iedereen had ontzettend z'n best gedaan. De meeste surprises hebben we buiten uitgepakt. Iedereen mocht met de dobbelsteen gooien. Bij 3 & 6 mocht je een surprise voor een ander pakken. Bij 1 gingen we 'juffen', bij 2 moest je 2x opdrukken, bij 4 gingen we 'vickingen' en bij 5 mocht je kiezen tussen een liedje of een dansje.

We hebben met elkaar gekeken welke surprises een plek verdienden in de top 5. Wat een moeilijke keuze was dat!

Uitslag: 1e plek: Christiano Ronaldo (gemaakt door Kars) & DJ kat (gemaakt door Sharifa), 3e plek: Fiets (gemaakt door Stijn), Kat (gemaakt door Tom) en de Sneeuwpop (gemaakt door Sanne)

St. Martinusschool - Klassenkrant groep 6/7 -

Nieuw voorleesboek en nieuwe spellen

Tijdens de boekenmarkt hebben we ontzettend veel geld opgehaald. Met dit geld hebben we een nieuw voorleesboek gekocht: Oma Boef!

Ook hebben we 4 nieuwe spellen gekocht: 'Citymaze', 'Cluedo', 'Klabatz' en 'Magical'.

Circus gymles

Tijdens de gymles leek het wel een circus. De meeste kinderen konden al erg goed jonleren, nadat we geoefend hadden met 2 ballen/ringen.

Via deze link   is het filmpje uit de les te zien.

Onze voorleeskampioenen!

Ellemiek en Marijn hebben gestreden om de titel 'voorleeskampioen groep 6'. Het was een zeer spannende strijd. Ellemiek won uiteindelijk met 0,1 verschil.
Kars en Colin streden om de titel 'voorleeskampioen groep 7'. Kars won overtuigend met de meeste stemmen.
Kars en Ellemiek mogen nu dinsdagmiddag hun stukje lezen voor de hele school. Die middag wordt er ook een winnaar gekozen uit groep 8 door de jury.

Kind van de week

Rens was deze week het 'kind van de week'. Hij mocht op maandag een eindspel kiezen tijdens de gymles. Ook mocht hij vanaf maandag spulletjes meenemen van zichzelf en deze presenteren op het tafeltje in de hoek van de klas. Tijdens de lessen mocht hij schrijven met een speciale pen en lezen in de zitzak. Op vrijdag mag hij een ik-spreekbeurt houden en dingen vertellen over zichzelf en over de spullen die hij mee heeft genomen. De kinderen uit de klas schrijven daarna op een zonnestraaltje een compliment op voor Rens. Rens heeft vervolgens gezegd wanneer ik met m'n pen moest stoppen en daaruit kwam Linde als 'kind van de week' voor volgende week.

2e ronde voorleeswedstrijd

Vanochtend mochten de winnaars uit de 1e ronde nogmaals voorlezen voor de hele klas. Kars werd met gemiddeld van een 8,3 de winnaar van groep 7. Hij gaat het opnemen tegen Colin.
Marijn (8,2) en Ellemiek (8,4) zijn de 2 uit groep 6 die het in de finale tegen elkaar gaan opnemen.

1e ronde voorleeswedstrijd

Vanochtend was de opening van de Kinderboekenweek 'Voor altijd jong!'. Met natuurlijk het dansje 'Voor altijd jong!'
Ook hebben we de 1e ronde van de voorleeswedstrijd gehad. Uit ieder groepje is 1 winnaar gekozen:
Ashley, Kars, Famke, Ellemiek, Marijn en Jasmijn

Stagejuf Anne

Vandaag was Juf Anne voor het eerst bij ons in de klas. Zij komt vaak op maandag en soms een hele week.

Leerlingenraad

Kars en Kevin zijn gekozen om onze klas te vertegenwoordigen in de leerlingenraad.

Kamp groep 7

Groep 7 en groep 8 vertrokken woensdagochtend op de fiets richting IJhorst. Onderweg hebben we leuke activiteiten gedaan. 's Avonds speelden we in het donker verstoppertje en daarna dansten we tijdens de disco. De volgende ochtend gingen we Pitch en Putt spelen en hebben daar ook geluncht. 's Middags hebben we levend stratego gespeeld in het bos. Na een lekker bord patat gingen we ons klaar maken voor de bonte avond. Toen de bonte avond was afgelopen was het tijd voor de griezeltocht, dit was onwijs spannend. De laatste ochtend hebben we nog bingo gespeeld en zijn toen vertrokken richting het zwembad in Meppel.

Schoolreisje groep 6

Groep 6 is dinsdag met de bus vertrokken richting Drouwenerzand. Het was een onwijs leuke dag! We mochten als eerste de bus in en mochten zelf kiezen met wie we door het park wilden lopen.